منظور: قانونگذار باید برای قیمت بنزین تصمیم‌گیری کند

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: برای قیمت بنزین باید در یک سطح قانونگذاری تصمیم گیری شود و شورای سران قوا برای مسایل اضطراری تصمیم گیری می‌کند.

به گزارش مشرق، داود منظور روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سامان دهی بازار انرژی نیاز به سیاست پایدار دارد و در سطح رابطه دولت و مجلس باید پیش بینی شود.

منظور ادامه داد: افزایش قیمت سوخت باید در منابع هدفمندسازی یارانه ها پیش بینی شود آنچه ما در این لایحه دیده ایم، ۱۰ درصد افزایش منابع هدفمندی است اما درباره ترکیب آن تصمیم نگرفته ایم، در بحث سیاست قیمتی سوخت در لایحه بودجه، تصمیمی نگرفته‌ایم.

منظور درباره انتخابات پیش‌روی مجلس شورای اسلامی گفت: پیشنهادات کمیسیون های تخصصی مجلس درخصوص لایحه بودجه به کمیسیون تلفیق می‌رود و سپس در صحن علنی مطرح ‌می‌شود.

وی افزود: افزایش قیمت ها رابطه متقابل با افزایش دستمزدها دارد وقتی دستمزدها افزایش می یابد اعم از بخش های دولتی و غیر دولتی، خود به خود در قیمت‌های سال بعد هم منعکس می شود ضمن اینکه از زمانی که افزایش قیمت‌ها اتفاق می‌افتد باید موضوع را جبران کنیم و بین اینها باید تعادل ایجاد کنیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: یعنی باید به شکلی رفتار کنیم که هم قیمت‌ها را برای سال آینده کنترل کنیم زیرا هدف ما این است تا قیمت ها را به روند بلندمدت برگردانیم و تورم قابل قبولی را برای سال آینده داشته باشیم. لذا باید همه مولفه‌هایی که می‌تواند منجر به تورم شود را مدیریت کنیم و یکی از آن مولفه‌ها، مولفه حقوق و دستمزد است.

منظور ادامه داد: با توجه به اینکه شاهد افزایش هزینه ها در سال جاری بودیم باید افزایش دستمزد متناسبی را برای سال آینده پیش‌بینی کنیم. جمع‌بندی اینها نهایت در قانون بودجه منعکس می‌شود.

وی درباره تصمیم جدید دولت عراق برای محدود کردن مبادله ارزی اظهار کرد: تصمیم جدید دولت عراق لزوما به‌طرف محدودیت نیست بلکه نوعی تنظیم‌گری جدید دولت عراق است و وزارت صمت و بانک مرکزی متناسب به آنچه که در عراق اتفاق می‌افتد سیاست‌های ارزی و تجاری خود را تنظیم‌ می‌کنند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره بودجه سال آینده برای مصارف عنوان کرد: همه حوزه‌ها باید تخصیص بهتری دریافت کنند ما برای ۳ ماه آخر سال تصمیم گرفتیم تا در همه طرح‌های تملک تخصیص منابع به پروژه‌های عمرانی سرعت بگیرد. طرح آبخیزداری هم در اولویت ما قرار دارند و از همین ماه بهبودی در تخصیص خواهیم داشت تا این طرح‌ها را به آستانه مناسبی تا پایان سال برسانیم.

منظور درباره بودجه سال ۱۴۰۳ خاطرنشان کرد: ما هنوز در بودجه سال آینده درباره مصارف جمع‌بندی نکرده‌ایم. لایحه بودجه ۱۴۰۳ دوقسمتی است و در قسمت دوم باید در مورد مصارف بودجه پیشنهادات را تنظیم کرده و به دولت بیاوریم که تبدیل به لایحه شود.

وی ادامه داد: در سازمان برنامه و بودجه در حال آماده‌سازی بخش دوم لایحه بودجه هستیم و تاکنون ۸ جلسه برای تنظیم بخش دوم لایحه در ستاد بودجه سازمان برنامه داشته‌ایم در روزهای آینده وارد مذاکره با وزرا می شویم و نظرات آنها را نیز دریافت می‌کنیم تا بتوانیم بخش دوم لایحه را نیز جمع‌بندی و برای مجلس ارسال کنیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره چگونگی افزایش قیمت بنزین اظهار کرد: موضوع قیمت بنزین باید در یک سطح قانونگذاری تصمیم گیری شود، سران قوا معمولا به مسایل ویژه و اضطراری ورود می کنند.

منظور اظهار کرد: موضوع انرژی و سامان دهی بازار انرژی نیاز به سیاست پایدار دارد و تصور من این است که این موضوع باید در سطح رابطه دولت و مجلس پیش‌بینی شود.

وی درباره افزایش نرخ سوخت نیز بیان کرد: افزایش قیمت سوخت باید در منابع هدفمندسازی یارانه‌ها پیش‌بینی شود آنچه ما در منابع هدفمندی پیش‌بینی کرده‌ایم افزایش ۱۰ درصدی منابع هدفمندی است اما درباره ترکیب آن تصمیمی نگرفته‌ایم و باید در این زمینه رایزنی صورت بگیرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: بخش عمده‌ای از این افزایش ۱۰ درصدی عمدتا به میزان رشد تامین و میزان رشد فروش فرآورده‌های انرژی مربوط می‌شود بنابراین در بحث سیاست قیمتی سوخت در لایحه بودجه، تصمیمی نگرفته‌ایم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۲:۳۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    0 0
    بهای تمام شده یه محصول یا خدمات شامل هزینه دستمزد مستقیم و غیر مستقیم هم میشه. یعنی افزایش حقوق باعث افزایش قیمت محصول یا خدمات هم میشه. فقط زمانی که بهره وری افزایش پیدا کنه افزایش حقوق باعث افزایش قیمت نمیشه. مثلا کارگاهی با 10 کارگر پارسال 100 تا محصول تولید و فروخته و امسال با همون 10 تا کارگر 120 تا تولید و فروخته یعنی 20 درصد افزایش بهره وری. حالا شرکت می تونه بدون افزایش هزینه از محل فروش اون 20 واحد اضافی حقوق رو ببره بالا. ولی اگه بهروری صفر یا منفی باشه این افزایش قیمت منجر به افزایش قیمت (تورم) و افزایش بیکاری (تعدیل یا اخراج نیرو) میشه و اثر منفی روی اشتغال زایی داره. خیلی ها درک نمی کنند که اقتصاد کلان خیلی پیچیدگی داره.
    • IR ۱۳:۰۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      0 0
      واقعا برای چی بقیه اش رو سانسور کردی؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! نه فحشی بود نه مطلب سیاسی. واقعا نمی تونم درکتون کنم.
    • IR ۱۳:۰۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      0 0
      واقعا برای چی بقیه اش رو سانسور کردی؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • رضا IR ۱۳:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    1 0
    واقعا این تحلیل های آب دوغ خیاری عالیترین مسئول برنامه ریزی و تخصیص بودجه کشور برای من مایه شرمساری است برای خودش را نمی دانم!!
  • IR ۱۴:۰۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    0 1
    اشتباه روحانی رو این دولت هم داره انجام میده چند سال قیمت بنزین رو ثابت میذاره بعد توش گیر میکنه و یه افزایش قابل توجه... هر سال 500 تو من گرون کنید... تو تورم اول همون سال گم میشه و اثری تو قیمتها نمیذاره
  • IR ۱۴:۳۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    1 0
    تا جایی که من یادم میاد قرار بود کلا قیمت اینترنت گرون نشه بعد شد ۳۴ درصد افزایش صبح جمعه خدا بخیر کنه بابت بنزین بعد مدام میان میگن آقا خانم بیا رای بده
    • IR ۲۰:۰۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      0 1
      احمق افزایش قیمت بنزین منطقی هست هیچ جا مثل ایران سوخت رو به مردم مفت نمیدن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس